Fried Chicken

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Lady Gaga λατρεύει αυτή τη συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε αλάτι και ξυνόγαλο! Πεντανόστιμο πιάτο που φυσικά είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις, αφού τα τηγανητά δεν πρέπει να βρίσκονται στο μενού σε καθημερινή βάση.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • Για την άλμη: 1/4 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • Για τη σος: 4 φλιτζάνια ξυνόγαλα
  • 1/4 φλιτζανιού καυτερή σάλτσα
  • Για το πανάρισμα: 6 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 4 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 4 κ.σ. ξερό θυμάρι
  • 4 κ.σ. φρέσκο πιπέρι
  • 8 αυγά καλά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. παγωμένο νερό
  • Ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε καλά το αλάτι με το νερό. Βάλε το κοτόπουλο και άφησέ το μέσα όλο το βράδυ.
  • Ανακάτεψε το ξυνόγαλα με τη σος. Στράγγισε καλά το κοτόπουλο και βάλτο μέσα. Άφησέ το να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
  • Ανακάτεψε τα υλικά για το πανάρισμα καλά εκτός από αυγά και το νερό. Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το νερό.
  • Σε ένα βαθύ μεταλλικό τηγάνι ρίξε μπόλικο ηλιέλαιο και άφησέ το να κάψει.
  • Εν τω μεταξύ στράγγισε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και βάλτο κομμάτι κομμάτι στο αυγό. Στράγγιζε κάθε κομμάτι από το αυγό και βούτα το στο μίγμα με το αλεύρι.
  • Τηγάνισε τα παναρισμένα κομμάτια με την πέτσα προς τα κάτω περίπου 8 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Μέχρι να τα σερβίρεις βάλτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164