Πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με “γαλλικά” κρεμμύδια και πιπεράτη γραβιέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλ. ψωμί (δύο ημερών) σε κύβους
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 λευκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. γάλα
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου σε κύβους
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε το ψωμί και ψήσε για πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε τα κρουτόν από το τηγάνι, χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια λεπτοκομμένα και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Ψήσε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά πέντε λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους.
- Πρόσθεσε το ξύδι στο τηγάνι, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα το τηγάνι για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρουτούν και από πάνω πρόσθεσε το μείγμα αυγών.
- Αφού απλώσεις παντού το αυγό, πασπάλισε σε όλη την επιφάνεια το τυρί και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ