Πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με “γαλλικά” κρεμμύδια και πιπεράτη γραβιέρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλ. ψωμί (δύο ημερών) σε κύβους
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 λευκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. γάλα
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλ. γραβιέρα Νάξου σε κύβους
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε το ψωμί και ψήσε για πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε τα κρουτόν από το τηγάνι, χαμήλωσε τελείως τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια λεπτοκομμένα και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Ψήσε τα κρεμμύδια για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά πέντε λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους.
- Πρόσθεσε το ξύδι στο τηγάνι, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα το τηγάνι για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρουτούν και από πάνω πρόσθεσε το μείγμα αυγών.
- Αφού απλώσεις παντού το αυγό, πασπάλισε σε όλη την επιφάνεια το τυρί και αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ