Αφράτη και ζουμερή ομελέτα με leftovers λαχανικά, δημητριακά και τριμμένη φέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. πιπεριά ψητή
- 1/2 φλ. κρεμμύδι ψητό
- 1/2 φλ. μανιτάρια ψητά
- 1/2 φλ. σπόροι chia
- 30 gr φέτα τριμμένη
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθετε τα ψητά λαχανικά κομμένα σε κύβους, τους σπόρους chia, τη φέτα και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το μείγμα αυγών.
- Ψήσε για περίπου τρία λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογύρισε τη φριτάτα.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και επανάφερε τη φριτάτα από την άψητη πλευρά της.
- Ψήσε για άλλα τρία λεπτά και άφησε τη φριτάτα εκτός φωτιάς να “σταθεί” για πέντε λεπτά.
- Ξεφόρμαρέ τη σε ένα ξύλο κοπής, κόψε σε τρίγωνα και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ