Φριτάτα με ψητά λαχανικά, σπόρους chia και φέτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτη και ζουμερή ομελέτα με leftovers λαχανικά, δημητριακά και τριμμένη φέτα

Συστατικά

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. πιπεριά ψητή
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψητό
  • 1/2 φλ. μανιτάρια ψητά
  • 1/2 φλ. σπόροι chia
  • 30 gr φέτα τριμμένη
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά και πρόσθετε τα ψητά λαχανικά κομμένα σε κύβους, τους σπόρους chia, τη φέτα και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το μείγμα αυγών.
  • Ψήσε για περίπου τρία λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογύρισε τη φριτάτα.
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και επανάφερε τη φριτάτα από την άψητη πλευρά της.
  • Ψήσε για άλλα τρία λεπτά και άφησε τη φριτάτα εκτός φωτιάς να “σταθεί” για πέντε λεπτά.
  • Ξεφόρμαρέ τη σε ένα ξύλο κοπής, κόψε σε τρίγωνα και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164