Φρουτένιες τάρτες

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Marie Chantal χαρακτηρίζει ως foodie τον εαυτό της και ποστάρει συνταγές που κάνει η ίδια στο blog της! Δοκίμασε αυτήν για φρουτένιες τάρτες που λιώνουν στο στόμα!

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζ. αλεύρι Καμούτ (ή αλεύρι ολικής)
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σούπας άχνη ζάχαρη
  • 225 γραμμ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
  • 1 κ.σούπας κανέλα
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 1 κρόκο
  • 1 πρέζα ροζ αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γραμμ. Blueberries
  • 2 μήλα
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • χυμός μισού λεμονιού
  • Για το γλάσο
  • 1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 4 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • Μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τα αλεύρια, την κανέλα, την άχνη και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και τρίψτα με τα δάχτυλά σου για να σχηματιστούν ψίχουλα ζύμης.
  • Πρόσθεσε τον κρόκο και το γάλα, ανακατεύοντας με τα χέρια σου ώστε να σχηματίσεις μια μπάλα ζύμης.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάσε τη ζύμη για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να γίνει λεία.
  • Πίεσε τη ζύμη να απλώσει ελαφρά, μετά τύλιξέ την γύρω από έναν πλαστικό κύλινδρο και βάλτην για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Καθάρισε τα μήλα και κόψτα σε κύβους.
  • Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλε τα μήλα, τη ζάχαρη και μερικές σταγόνες νερό. Καπάκωσε την κατσαρόλα και άσε τα μήλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν θα έχουν μείνει τα 2/3 από τα μήλα ρίξε τα blueberries και συνέχισε το βράσιμο να λιώσουν και αυτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησε το μίγμα να κρυώσει.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο.
  • Χώρισε τη ζύμη στα δύο και πλάσε τα κομμάτια να είναι περίπου 2 χιλιοστά στο πάχος. Πασπάλισε τον πλάστη με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τη ζύμη σε ορθογώνια. Τα μισά κάν’ τα ελαφρώς μεγαλύτερα για να σκεπάσουν τα άλλα μισά.
  • Ανακάτεψε το αυγό με τον κρόκο και λίγο νερό και άλειψε τα ορθογώνια.
  • Βάλε στα μικρά ορθογώνια από 2 κουταλιές μήλου αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό από τις άκριες της ζύμης.
  • Σκέπασε με τα άλλα μισά ορθογώνια και πίεσε τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι για να κλείσουν.
  • Πασπάλισε με λίγη άχνη και βάλε τις τάρτες στο φούρνο. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλε τις τάρτες και άφησέ τες να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοίμασε το γλάσο.
  • Βάλε τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και χτύπα τα να ανακατευτούν. Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο παραπάνω λεμόνι για να αραιώσει.
  • Σερβίρονται ζεστά με λίγο γλάσο.

Tip

Η Marie Chantal επιλέγει αυτή τη συνταγή για το πρωινό των παιδιών της. Μπορείς να ετοιμάσεις τη ζύμη αποβραδίς για να την έχεις έτοιμη το πρωί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164