Η Marie Chantal χαρακτηρίζει ως foodie τον εαυτό της και ποστάρει συνταγές που κάνει η ίδια στο blog της! Δοκίμασε αυτήν για φρουτένιες τάρτες που λιώνουν στο στόμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη ζύμη
- 1 φλιτζ. αλεύρι Καμούτ (ή αλεύρι ολικής)
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σούπας άχνη ζάχαρη
- 225 γραμμ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
- 1 κ.σούπας κανέλα
- λίγο γάλα αμυγδάλου
- 1 κρόκο
- 1 πρέζα ροζ αλάτι
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμ. Blueberries
- 2 μήλα
- 120 γραμμ. ζάχαρη
- χυμός μισού λεμονιού
- Για το γλάσο
- 1 φλιτζ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 4 κ.σούπας χυμό λεμονιού
- Μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τα αλεύρια, την κανέλα, την άχνη και το αλάτι με ένα κουτάλι.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και τρίψτα με τα δάχτυλά σου για να σχηματιστούν ψίχουλα ζύμης.
- Πρόσθεσε τον κρόκο και το γάλα, ανακατεύοντας με τα χέρια σου ώστε να σχηματίσεις μια μπάλα ζύμης.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πλάσε τη ζύμη για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να γίνει λεία.
- Πίεσε τη ζύμη να απλώσει ελαφρά, μετά τύλιξέ την γύρω από έναν πλαστικό κύλινδρο και βάλτην για μία ώρα στο ψυγείο.
- Καθάρισε τα μήλα και κόψτα σε κύβους.
- Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάλε τα μήλα, τη ζάχαρη και μερικές σταγόνες νερό. Καπάκωσε την κατσαρόλα και άσε τα μήλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Όταν θα έχουν μείνει τα 2/3 από τα μήλα ρίξε τα blueberries και συνέχισε το βράσιμο να λιώσουν και αυτά.
- Βγάλε από τη φωτιά και άφησε το μίγμα να κρυώσει.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο.
- Χώρισε τη ζύμη στα δύο και πλάσε τα κομμάτια να είναι περίπου 2 χιλιοστά στο πάχος. Πασπάλισε τον πλάστη με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τη ζύμη σε ορθογώνια. Τα μισά κάν’ τα ελαφρώς μεγαλύτερα για να σκεπάσουν τα άλλα μισά.
- Ανακάτεψε το αυγό με τον κρόκο και λίγο νερό και άλειψε τα ορθογώνια.
- Βάλε στα μικρά ορθογώνια από 2 κουταλιές μήλου αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό από τις άκριες της ζύμης.
- Σκέπασε με τα άλλα μισά ορθογώνια και πίεσε τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι για να κλείσουν.
- Πασπάλισε με λίγη άχνη και βάλε τις τάρτες στο φούρνο. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλε τις τάρτες και άφησέ τες να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοίμασε το γλάσο.
- Βάλε τα υλικά του γλάσου σε ένα μπολ και χτύπα τα να ανακατευτούν. Αν χρειάζεται πρόσθεσε λίγο παραπάνω λεμόνι για να αραιώσει.
- Σερβίρονται ζεστά με λίγο γλάσο.
Tip
Η Marie Chantal επιλέγει αυτή τη συνταγή για το πρωινό των παιδιών της. Μπορείς να ετοιμάσεις τη ζύμη αποβραδίς για να την έχεις έτοιμη το πρωί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ