Οι σούπες δεν ανοίγουν αποκλειστικά στον χειμώνα. Κάποιες τρώγονται καλύτερα κρύες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κούπες (ή 1,5 κιλό) σέλινο
- 1 μικρό, ψιλοκομμένο πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κούπες (ή 750 ml) νερό
- 2 κούπες (ή 500 ml) ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- Μισή κούπα κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
- Μισό κουταλάκι του γλυκού, αλάτι σέλινου
- Παγάκια
- Σπόροι και φύλλα σέλινου, γαρνιτούρα
- Αλατοπίπερο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε στο βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγάρισε το σέλινο, το πράσο και το σκόρδο. Πρόσθεσε το νερό, τις πατάτες, τον ζωμό και το αλάτι σέλινου. Τα αφήνεις να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίξε την σούπα σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ την μέχρι να γίνει πουρές. Στράγγιξέ την. Βάλ’ την στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει. Αν χρειάζεται πρόσθεσε ζωμό και ρίξε αλατοπίπερο, ανάλογα με την προτίμησή σου. Μοίρασέ την σε μπωλ ή κούπες και ρίξε από ένα παγάκι μέσα. Γαρνίρισε με μια μεγάλη κουταλιά κρέμα γάλακτος, τους σπόρους και τα φύλλα του σέλινου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ