Γλυκό λικέρ μανταρίνι, πλούσιο σε οξέα που θα σε βοηθήσουν να χωνέψεις γρήγορα και ευχάριστα.
Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια οινόπνευμα σιταριού για ποτό. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις, βότκα ή κονιάκ.
5 μέτρια μανταρίνια
1 ½ φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό και βράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε ένα βάζο)
Καθάρισε τη φλούδα του μανταρινιού προσέχοντας να μην αφήνεις μεγάλο μέρος από το λευκό του εσωτερικού στην φλούδα. Βάλε τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο και συμπλήρωσε με το αλκοόλ. Κλείσε καλά και άσε το λικέρ για 6 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τις 6 μέρες, άνοιξε, πρόσθεσε το σιρόπι, ανακάτεψε και αποθήκευσε στο ψυγείο.
Χωνευτικό limoncello
Η διαδικασία είναι η ίδια...
2 φλιτζάνια οινόπνευμα σιταριού για ποτό. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις, βότκα ή κονιάκ.
4 μέτρια λεμόνια
1 ½ φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό και βράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε ένα βάζο)
Καθάρισε τη φλούδα του λεμονιού προσέχοντας να μην αφήνεις μεγάλο μέρος από το λευκό του εσωτερικού στην φλούδα. Βάλε τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο και συμπλήρωσε με το αλκοόλ. Κλείσε καλά και άσε το λικέρ για 6 μέρες σε θερμοκρασία δωματίoυ.Μετά τις 6 μέρες, άνοιξε, πρόσθεσε το σιρόπι, ανακάτεψε και αποθήκευσε στο ψυγείο.
Αρωματικό Λικέρ Πορτοκάλι
Θα χρειαστεί να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία!
2 φλιτζάνια οινόπνευμα σιταριού για ποτό. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις, βότκα ή κονιάκ.
3 μέτρια πορτοκάλια
1 ½ φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό και βράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε ένα βάζο)
Καθάρισε τη φλούδα του πορτοκαλιού προσέχοντας να μην αφήνεις μεγάλο μέρος από το λευκό του εσωτερικού στην φλούδα. Βάλε τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο και συμπλήρωσε με το αλκοόλ. Κλείσε καλά και άσε το λικέρ για 6 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τις 6 μέρες, άνοιξε, πρόσθεσε το σιρόπι, ανακάτεψε και αποθήκευσε στο ψυγείο.
Πιπεράτο λικέρ βασιλικού!
Γνώριζες ότι μπορείς να ετοιμάσεις λικέρ από βασιλικό;
Ο βασιλικός θα δώσει πικάντικη γεύση στο λικέρ. Ότι πρέπει για χωνευτικό μετά από ένα βραδινό!
Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια οινόπνευμα σιταριού για ποτό. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις, βότκα ή κονιάκ.
14 μεγάλα φύλλα βασιλικού
1 ½ φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό και βράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε ένα βάζο)
Βάλε τα φύλλα βασιλικού σε ένα γυάλινο βάζο και συμπλήρωσε με το αλκοόλ. Κλείσε καλά και άσε το λικέρ για 6 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τις 6 μέρες, άνοιξε, πρόσθεσε το σιρόπι, ανακάτεψε και αποθήκευσε στο ψυγείο.