Φύλλο για πίτα! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να είναι όπως ακριβώς σου αρέσει…

Το φύλλο είναι πάντα σπουδαία υπόθεση για την πίτα…
Άλλοι όμως το προτιμούν λεπτό και τραγανό και άλλοι λίγο πιο παχύ και χωριάτικο! Αν λοιπόν θέλεις να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα για τον δικό σου ουρανίσκο, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

Λεπτό και τραγανό φύλλο: Μια κουταλιά ξίδι στη ζύμη και το μυστικό σου όπλο, ο νισεστές, θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις το φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Για την ακρίβεια με τον νισεστέ ανάμεσα σε δύο κομμάτια ζυμάρι, μπορείς να ανοίξεις δύο φύλλα για πίτα μαζί! Πρακτίκο και γρήγορο…

Χωριάτικο φύλλο: Χρησιμοποίησε κίτρινο αλεύρι που θα κάνει το φύλλο να τρίβεται πιο εύκολα στο στόμα και να λιώνει κομμάτι, κομμάτι! Φυσικά το φύλλο με αυτό το αλέυρι είναι πιο χοντρό, αλλά και πιο νόστιμο.

Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε να κοσκινίσεις το αλεύρι! Αυτό θα κάνει τη ζύμη σου πιο απαλή και αφράτη… αλλά και ομοίμορφη.  Δες εδώ πως θα ανοίξεις το φύλλο και πάρε ιδέες για υπέροχες πίτες εδώ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164