Η μεσογειακή εκδοχή της παραδοσιακής γαλλικής κρεμμυδόσουπας γίνεται με νηστίσιμο ταχίνι και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό. Φαίνεται πως οι Γάλλοι λατρεύουν αυτό το πιάτο και εμείς σου δίνουμε μια πιο… οικεία version. Συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 40-50 ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο πράσο (μόνο το λευκό μέρος) κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml λευξκό ξηρό κρασί (ή το προτιμότερο 100ml κονιάκ)
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 5-6 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν καλά
- Πρόσθεσε το πράσο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Συμπλήρωσε τη ζάχαρη και αφήνω τα υλικά να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά
- Αναατεύοντας έντονα για 1 λεπτό πρόσθεσε το κρασί (ή κονιάκ) και στη συνέχεια ρίξε το ζωμό, τους σπόρους πιπεριού και μπαχαριού και τη δάφνη
- Όταν πάρει βράση ο ζωμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 30 λεπτά περίπου. Αλάτισε και ανακάτεψε
- Πάρε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από την κατσαρόλα και βάλε σε ένα μπολ με το ταχίνι. Ανακάτεψε καλά να πάρεις λείο μείγμα και γύρισέ το στη σούπα σου
- Ανακάτεψε να πάει παντού και άφησε τη σούπα στη φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη.
- Κατέβασε από τη φωτιά και σέρβιρε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Tip
Η Ντίνα Νικολάου σου συστήνει να χρησιμοποιήσεις κιτρινόφλουδα κρεμμύδια για τη σούπα σου...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ