Λαχταριστό sandwich με λαχανικά, τόνο και ελιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 1 φλ. μεικτές ελιές ψιλοκομμένες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 τόνος σουρωμένος
- ½ λεμόνι
- ½ μπαγκέτα ελαφρώς ψημένη
- 1½ φλ. βασιλικός κομμένος
- 1½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 βραστά αυγά σε φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης λεπτοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις αντζούγιες με το σκόρδο, την κάπαρη, το ξύδι και τη μουστάρδα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις ελιές, ανακάτεψε τα υλικά και άφησέ τα γιαπερίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε τον τόνο σε ένα μπολ και πρόσθεσέ του το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Κόψε την μπαγκέτα στη μέση και έπειτα άνοιξε κάθε κομμάτι στα δύο, χωρίς να χωριστούν τελείως.
- Βάλε το βασιλικό και τον μαϊντανό στο μείγμα με τις ελιές, ανακάτεψε και έπειτα άπλωσε το μείγμα στις μπαγκέτες.
- Μοίρασε στα δύο sandwich τον τόνο, το αυγό, την ντομάτα και τις πιπεριές και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Τύλιξε σφιχτά τα δύο sandwich με αλουμινόχαρτο και άφησέ τα κάτω από ένα βαρύ τηγάνι για 10 λεπτά και έπειτα σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ