Η Joolie είναι η πρώτη Master Chef της μακρινής Αυστραλίας! Έτσι κι εμείς ψάξαμε να βρούμε μια συνταγή της και ομολογουμένως φαίνεται πώς άξιζε την νίκη…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 γαρίδες γάμπαρες καθαρισμένες με την ουρίτσα τους
- 4 πολύ λεπτές φέτες προσούτο κομμένες σε λωρίδες στα τρία
- ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- ¼ φλιτζάνι maple syrup
- ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
- 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αχνιστό ρύζι, πράσινη σαλάτα ακι lime για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τύλιξε με το προσούτο κάθε γαρίδα ξεκινώντας από την ουρά και προς το πάνω μέρος. Κάνε το ίδιο με όλες τις γαρίδες
- Σε ένα μικρό τηγανάκι και σε μέτρια φωτιά ανάμειξε τη ντομάτα, το maple syrup, το ξύδι, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Ασε να πάρει βράση για 10 λεπτά και να πήξει
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε άλλο τηγανάκι να κάψει καλά και βάλε τις γαρίδες να ψηθούν για ένα μόλις λεπτό. Γύρισέ τις και ψήσε για άλλα 30 λεπτά. Κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά και άφησε τις γαρίδες μέσα να συνεχίσουν λίγο να ψήνονται ακόμη
- Στρώσε ρύζι σε ένα πιάτο και βάλε τη σος και τις γαρίδες από πάνω. Σέρβιρε με σαλάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ