Μικρός αλλά θαυματουργός! Ο γαύρος προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για δυνατούς μύες, ω-3 λιπαρά για γερή καρδιά και ασβέστιο για δυνατά οστά. Ο συνδυασμός του με τα μυρωδικά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο παρέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών μονάδων ORAC από ουσίες όπως οι βιταμίνες C και Ε, αλλά και τα φλαβονοειδή, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
Μονάδες Orac 2.454
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο. Τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
- Λαδώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί και τον τοποθετούμε ακτινωτά (ή ακολουθώντας το σχήμα του ταψιού).
- Στρώνουμε πάνω από το γαύρο τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανι, πιπέρι, μαϊντανό
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20΄-25΄ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC
- Αν χρειαστεί, στην πορεία του ψησίματος προσθέτουμε λίγο νερό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ