Mε άρωμα Σικελίας και μάλιστα από το Παλέρμο αυτή η παραδοσιακή, σικελιάνικη, δροσιστική συνταγή σου δίνει μια λύση για το πώς να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό καρπούζι (ζυγισμένο με τη φλούδα) χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
- 2⁄3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1⁄2 φλιτζάνι κορν φλάουερ
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Σαντιγί για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
- Τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα
- Κανέλα για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένα φρουί γλασέ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πολτοποίησε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό και άφησέ το στην άκρη.
- Ανακάτεψε μαζί ζάχαρη και κορν φλάουερ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να είναι στη φωτιά.
- Καθώς ανακατεύεις, ρίξε λίγο λίγο το καρπούζι.
- Βάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει με ξύλινη κουτάλα.
- Βράσε μέχρι να πήξει το μίγμα σου, περίπου για 5 λεπτά.
- Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια. Ανακάτεψε.
- Με μία λαστιχένια σπάτουλα πέρασε το μίγμα σου μέσα από μια πετσετούλα, πιέζοντάς το να σουρώσει μέσα σε ένα τάπερ ή μπολ που κλείνει. Έτσι θα γίνει διάφανο το γλυκό σου.
- Βάλε το τάπερ στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου 4 ώρες.
- Σέρβιρε μοιράζοντας σε 6 μπολάκια, γαρνίροντας με λίγη σαντιγί, πασπαλίζοντας με φυστίκια, κανέλα, σοκολάτα και αν θέλεις και φρουί γλασέ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ