Mε άρωμα Σικελίας και μάλιστα από το Παλέρμο αυτή η παραδοσιακή, σικελιάνικη, δροσιστική συνταγή σου δίνει μια λύση για το πώς να χρησιμοποιήσεις το καρπούζι! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό καρπούζι (ζυγισμένο με τη φλούδα) χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
- 2⁄3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1⁄2 φλιτζάνι κορν φλάουερ
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Σαντιγί για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
- Τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα
- Κανέλα για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένα φρουί γλασέ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πολτοποίησε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό και άφησέ το στην άκρη.
- Ανακάτεψε μαζί ζάχαρη και κορν φλάουερ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να είναι στη φωτιά.
- Καθώς ανακατεύεις, ρίξε λίγο λίγο το καρπούζι.
- Βάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει με ξύλινη κουτάλα.
- Βράσε μέχρι να πήξει το μίγμα σου, περίπου για 5 λεπτά.
- Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια. Ανακάτεψε.
- Με μία λαστιχένια σπάτουλα πέρασε το μίγμα σου μέσα από μια πετσετούλα, πιέζοντάς το να σουρώσει μέσα σε ένα τάπερ ή μπολ που κλείνει. Έτσι θα γίνει διάφανο το γλυκό σου.
- Βάλε το τάπερ στο ψυγείο σκεπασμένο για περίπου 4 ώρες.
- Σέρβιρε μοιράζοντας σε 6 μπολάκια, γαρνίροντας με λίγη σαντιγί, πασπαλίζοντας με φυστίκια, κανέλα, σοκολάτα και αν θέλεις και φρουί γλασέ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ