Μια συνταγή με επιρροές από το Μεξικό και λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 296/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε κομματάκια
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
- 1/2κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1/2κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2κ. γλυκού κύμινο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1+1/3φλ. μαύρα φασόλια (κονσέρβα)
- 1/2φλ. έτοιμη σάλσα
- 1/2φλ. τσένταρ και μοτσαρέλα, τριμμένα
- 1/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τοποθέτησέ τες στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά ή στου φούρνο για 45 λεπτά στους 150 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε καλά το γιαούρτι με το μείγμα μπαχαρικών.
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζέστανε το λάδι.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι και σόταρε καλά (περίπου 5 λεπτά).
- Πρόσθεσε τα φασόλια και σόταρε για 5 λεπτά λεπτά ακόμα.
- Αφαίρεσε λίγο από το πάνω μέρος και το εσωτερικό της γλυκοπατάτας.
- Πρόσθεσε στην κάθεμια 2κ. σούπας τυρί, 1/3φλ. από το μείγμα με τα μαύρα φασόλια, 2κ. σούπας από το μείγμα γιαουρτιού και 2κ. σούπας salsa.
- Πασπάλισε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ