Η Μαρία Μενούνος φτιάχνει γεμιστές πατάτες που μπορείς να σερβίρεις και ως ένα εντυπωσιακό ορεκτικό στα “καλά” σου τραπέζια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- ένα τέταρτο κιμά
- 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- μισό φλιτζ. τριμμμένο τσένταρ
- μισό φλιτζ. ξινή κρέμα light ή γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αφού τις πλύνεις καλά και τις στεγνώσεις, τρίψε τις πατάτες εξωτερικά με το λάδι.
- Ψήσε τες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόψ’ τες στη μέση οριζόντια και αφαίρεσε προσεκτικά την ψίχα τους σε ένα μπολ και λιώσε την.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σώταρε τον κιμά να ροδίσει.
- Ρίξε την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, την ψίχα της πατάτας και αλατοπίπερο.
- Σώταρε για ένα λεπτό.
- Βάλε το μίγμα του κιμά μέσα στις αδειασμένες πατάτες και βάλε τες σε ταψί.
- Πασπάλισε κάθε πατάτα με τυρί και ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σέρβιρε με λίγη ξινή κρέμα ή γιαούρτι αν θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ