Γεμιστές πιπεριές με τυρί και καλαμπόκι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλοκαιρινός μεζές που θα κάνει τη διαφορά στην παρέα! Αρωματικές πιπεριές γεμιστές με καλαμπόκι και τυρί και παναρισμένες σε χυλό μπίρας. Μια γευστική ιδέα που ανακαλύψαμε από τη Martha Stewart!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 3/4 φλιτζανιού μπύρα lager (απλή ξανθιά μπίρα)
  • 8 μικρές πράσινες πιπεριές
  • 120 γρ. μαλακό τυρί (γκούντα, ένταμ κ.λπ) κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια καλαμπόκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λευκή σος γιαουρτιού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, μία πρέζα αλάτι και τη μπύρα να κάνεις ένα χυλό. Βάλε το χυλό στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Ψήσε τις πιπεριές απευθείας στη φωτιά ώστε να μαυρίσουν ελαφρά. (Εναλλακτικά μπορείς να το κάνει στο γκριλ του φούρνου αλλά μην τις παραψήσεις διότι αν μαλακώσουν πολύ δεν θα στέκονται για να τις γεμίσεις).
  • Μόλις κρυώσουν λίγο αφαίρεσε τη φλούδα τους χωρίς να πειράξεις το κοτσάνι.
  • “Άνοιξε” στο πλάι κάθε πιπεριά με προσοχή και αφαίρεσε τα σπόρια. Βάλε μέσα από μια λωρίδα τυρί.
  • Ζέστανε το βούτυρο σε τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κρεμμύδι και το σκορδό να σοταριστούν περίπου 5′ λεπτά. Ρίξε το καλαμπόκι και σόταρε άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε λίγο από το μίγμα του καλαμποκιού σε κάθε πιπεριά.Κλείσε τις πιπεριές με οδοντογλυφίδα.
  • Βάλε 2 δάχτυλα λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Βούτα τις πιπεριές στο χυλό και μετά τηγάνισέ τες λίγες λίγες να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό την κάθε πλευρά.Βγάλε τις πιπεριές σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Σέρβιρε με τη σος γιαουρτιού (βάλε λίγο αλάτι, σκόρδο, δυόσμο και λάδι) και λεμόνι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164