Ένα γευστικό και light κυρίως γεύμα, με γεύσεις από τη μεξικάνικη κουλτούρα. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή να το συνδυάσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1/2φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
- 1/2κ. γλυκού κύμινο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1+1/3φλ. κονσέρβα μαύρα φασόλια κονσέρβας
- 1/2φλ. ήπια ή πικάντικη salsa
- 1/2φλ. τυρί γκούντα τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
- 1/4φλ. κόλιαντρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κάνε μια οβάλ τρύπα πάνω στην πατάτα με ένα πιρούνι και άδειασε όσο μπορείς από το εσωτερικό της.
- Ψήσε τις πατάτες στο φούρνο για 45 λεπτά στους 200°C.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές, τα κρεμμύδι, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Μαγείρεψε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. μέχρι τα κρεμμύδια έχουν Πρόσθεσε τα μαύρα φασόλια και μαγείρεψε για ακόμα 5 λεπτά.
- Γέμισε την τρύπα της πατάτας με 2κ. σούπας τυρί, 1/3φλ. από το μείγμα με τα φασόλια, 2κ. σούπας salsa και 2κ. Σούπας γιαούρτι.
- Πασπάλισε με κόλιαντρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ