Ένας απροσδόκητος, αλλά τόσο yummy συνδυασμός! Η ιδανική συνταγή για να χρησιμοποιήσεις το κοτόπουλο της προηγούμενης ημέρας, που έχει περισσέψει και δε ξέρεις τι να το κάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι στήθος ψητό ή βραστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
- ½ κουτ. του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμόνι
- 2 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες
- 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
- Ψιλοκομμένος μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ αναμειγνύεις και ανακατεύεις πολύ καλά το κοτόπουλο με το κύμινο.
- Προσθέτεις το μισό χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα και ανακατεύεις για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
- Κόβεις τις ντομάτες στα δύο, αφαιρείς τους σπόρους και κόβεις σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνεις τις ντομάτες και τις βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.
- Κόβεις τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια. Αφαιρείς την περισσότερη ψίχα από το κέντρο με ένα κουτάκι, ώστε να μπορείς να τα γεμίσεις.
- Κρατάς την ψίχα αβοκάντο και την ανακατεύεις με το μείγμα του κοτόπουλου.
- Ξεφλουδίζεις τα αβοκάντο και τοποθετείς κάθε μισό σε ένα πιάτο. Αλατίζεις ελαφρά και τα ραντίζεις με τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι.
- Γεμίσεις το κέντρο του αβοκάντο με το μείγμα του κοτόπουλου. Από πάνω ρίχνεις λίγους κύβους ντομάτας για ντεκόρ.
- Πασπαλίζεις με τον μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ