Εάν έχεις βαρεθεί τη γεύση του κοτόπουλου, τότε αυτή η συνταγή θα σε κάνει να το αγαπήσεις ξανά.
Θερμίδες: 258/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα (500γρ. στο σύνολο)
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1+1/4φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 5 σύκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1φλ. σπανάκι baby
- 3 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- Σπρέι μαγειρικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρε για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε την κολοκύθα και 2 κουταλιές νερό, κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε τα σύκα, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το φασκόμηλο και το πιπέρι και μαγείρεψε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Άφησε το τηγάνι στην άκρη για να κρυώσει.
- Κόψε προσεκτικά οριζόντια τα στήθη για να γίνουν σαν σάντουιτς και να καταφέρεις να προσθέσεις μέσα τη γέμιση.
- Πασπάλισε με αλατοπίπερο τα στήθη.
- Μοίρασε στα 2 φιλέτα το μείγμα που έφτιαξες στο τηγάνι και κλείσε τα καλά με σπάγκο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Πάρε ένα πυρίμαχο τηγάνι και ψέκασε μέσα το σπρέι μαγειρικής.
- Σε μέτρια θερμοκρασία σόταρε προσεκτικά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Βάλε αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήσε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα κόψε στη μέση το κάθε κοτόπουλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ