Γεμιστό ψωμί µε σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις μια ξεχωριστή συνταγή για το πρωινό σου ή για τα παιδιά; Αυτό το γεμιστό ψωμί της Αργυρώς είναι ιδανικό!
Πηγή

Συστατικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
  • 1 φλ. τσαγιού κουβερτούρα σε σταγόνες
  • λίγο γάλα για την επικάλυψη
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα. Με κουτάλι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
  • Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας. Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ.
  • Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία.
  • Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
  • Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.
  • Αλείφουμε με το γάλα.
  • Ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35΄-40΄, να ροδίσει.
  • Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164