Θέλεις μια ξεχωριστή συνταγή για το πρωινό σου ή για τα παιδιά; Αυτό το γεμιστό ψωμί της Αργυρώς είναι ιδανικό!
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
- 4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2/3 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
- 1 φλ. τσαγιού κουβερτούρα σε σταγόνες
- λίγο γάλα για την επικάλυψη
- 100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα. Με κουτάλι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
- Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας. Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ.
- Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία.
- Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.
- Αλείφουμε με το γάλα.
- Ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35΄-40΄, να ροδίσει.
- Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ