Σιρόπι...ένα κεφάλαιο μόνο του!
H Ελλάδα είναι μαθημένη στα λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά. Τα λεγόμενα γλυκά του ταψιού. Η βάση για κάθε σιρόπι είναι η ζάχαρη και το νερό. Ανάλογα με την συνταγή μέτρα τις αναλογίες. Συνήθως είναι 2 φλιτζάνια νερό, προς 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Για να έχεις πιο καλό αποτέλεσμα, αφού πάρει βράση το σιρόπι σου, πέρασε το από ένα σουρωτήρι. Έτσι θα έχει λεία και ομοιόμορφη υφή. Φυσικά, αρωματίζουμε το σιρόπι με χυμό λεμονιού, φλούδες εσπεριδοειδών, κανέλα ή ακόμη και μέλι. Το μέλι μπορεί να αντικαταστήσει και μέρος της ζάχαρης.
Αν θες να αρωματήσεις με κάποιο λικέρ, φρόντισε να το προσθέσεις στο τέλος και αφού έχει βράσει το σιρόπι σου.