H Aργυρώ εμπλουτίζει τους παραδοσιακούς γίγαντες με υπέροχο σπανάκι και πολλά, ολόφρεσκα μυρωδικά! Μια συνταγή για να αποφύγεις το κρέας τώρα που είναι καλοκαίρι!
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. γίγαντες
- 750 γρ. σπανάκι
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούσκεψε του γίγαντες από βραδίς σε μπόλικο νερό μαζί με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- Ξέπλυνε καλά και βράσε σε καθαρό νερό για περίπου μισή ώρα. Στράγγιξε στο σουρωτήρι και άφησε στην άκρη
- Πλύνε καλά το σπανάκι και στράγγιξε επίσης. Κόψε σε χοντρά κομμμάτια και αλάτισε. Άφησε για 15 λεπτά να σταθεί
- Πίεσε μέσα στις παλάμες σου να μαραθεί και αν βγάλει τα υγρά του και βάλε στο μπολ μαζί με τα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- Ανακατεύουμε καλά σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα μισά χόρτα.
- Ενδιάμεσα κάνουμε μία στρώση τους γίγαντες, από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα χόρτα
- Καλύπτουμε με μία στρώση ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε
- Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ