Είναι η γρήγορη συνταγή της Melanie Griffith για να απολαύσει ένα ωραιότατο γλυκάκι το οποίο και συνοδεύει με παγωτό. Τυλίγει σε αφράτη σφολιάτα μια βελούδινη γέμιση από φυστικοβούτυρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ανάλατο/άγλυκο φυστικοβούτυρο
- 1/2 του φλτιζανιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
- 1 φλιτζάνι φουντούκια ψημμένα ανάλατα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- Σάχαρη για το σερβίρισμα
- Φυλλαράκια μέντας
- Παγωτό βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο με τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια
- Άπλωσε σε μια επιφάνεια εγρασίας ελαφρώς αλευρωμένη ένα φύλλο και με έναν πλάστη άνοιξέ το να λεπτύνει ελάχιστα
- Κόψε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθε φύλλο στα τέσσερα. Στο τέλος θα έχεις 16 κομμάτια
- Βάλε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση φυστικοβούτυρου στη μέση κάθε φύλλου και τύλιξε το φύλλο σε τρύγωνο πιέζοντας να κλείσουν οι ανοικτές άκρες
- Μοίρασε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και άλειψέ τα με το αυγό
- Ψήσε για 15 λεπτά, αφαιρώντας τη λαδόκολλα μετά τα πρώτα 5 λεπτά
- Σέρβιρε άμεσως, αφού πασπαλίσεις με λίγη ζαχαρη και φυλλαράκια μέντας και συνοδεία παγωτού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ