Είναι η γρήγορη συνταγή της Melanie Griffith για να απολαύσει ένα ωραιότατο γλυκάκι το οποίο και συνοδεύει με παγωτό. Τυλίγει σε αφράτη σφολιάτα μια βελούδινη γέμιση από φυστικοβούτυρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ανάλατο/άγλυκο φυστικοβούτυρο
- 1/2 του φλτιζανιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
- 1 φλιτζάνι φουντούκια ψημμένα ανάλατα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- Σάχαρη για το σερβίρισμα
- Φυλλαράκια μέντας
- Παγωτό βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο με τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια
- Άπλωσε σε μια επιφάνεια εγρασίας ελαφρώς αλευρωμένη ένα φύλλο και με έναν πλάστη άνοιξέ το να λεπτύνει ελάχιστα
- Κόψε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθε φύλλο στα τέσσερα. Στο τέλος θα έχεις 16 κομμάτια
- Βάλε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση φυστικοβούτυρου στη μέση κάθε φύλλου και τύλιξε το φύλλο σε τρύγωνο πιέζοντας να κλείσουν οι ανοικτές άκρες
- Μοίρασε τα πιτάκια σε λαδόκολλα και άλειψέ τα με το αυγό
- Ψήσε για 15 λεπτά, αφαιρώντας τη λαδόκολλα μετά τα πρώτα 5 λεπτά
- Σέρβιρε άμεσως, αφού πασπαλίσεις με λίγη ζαχαρη και φυλλαράκια μέντας και συνοδεία παγωτού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ