Είναι το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ… trust me. Η κολοκύθα δίνει πιο γεμάτη γεύση και χρώμα, ενώ με τη χρήση του πουρέ κολοκύθας μειώνεις και τη ζάχαρη που χρησιμοποιείς στο γλυκό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής
- 1/2 κ.γ. baking soda
- Λίγο αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 6 αυγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160οC. Βουτύρωσε και αλεύρωσε τρεις μικρές φόρμες για κέικ.
- Ανάμειξε το αλεύρι με την baking soda, το αλάτι και τα μυρωδικά σου. Πέρασε τα στεγνά υλικά από σήτα.
- Σε άλλο μπολ ανάμειξε τον πουρέ κολοκύθας με το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης.
- Ρίξε το αλεύρι σου στα υγρά σου υλικά και ανακάτεψε απαλά. Μην το παρακάνεις και μην χρησιμοποιήσεις μίξερ. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Χτύπησε τα ασπράδια σε καθαρό μεταλλικό μπολ να αφρατέψουν. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη σε τρεις δόσεις στα ασπράδια, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πάρεις σφιχτή μαρέγκα.
- Ενσωμάτωσε το 1/3 της μαρέγκας στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω και απαλά να κρατήσεις τον όγκο στο γλυκό.
- Μοίρασε στα τρία φορμάκια και ψήσε στο φούρνο για 25′ με 30′ λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ