Βελούδινο κόκκινο χρώμα όπως ο έρωτα σας. Μπισκότα γεμιστά για να απολαύσεις τόσο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όσο και κάθε φορά που θέλεις να δώσεις χρώμα και γεύση στον απογευματινό σου καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα μπισκότα:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. της σούπας κακάο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό, καλά χτυπημένο
- 2/3 του φλιτζανιού βουτυρόγαλα
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση:
- 170 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνεις αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάς αρχικά το βούτυρο. Μόλις διαλυθεί, προσθέτεις την καστανή ζάχαρη και τα αβγά και σε μέτρια ένταση σχηματίζεις το πρώτο μείγμα σου. Λίγο πριν πάρει μορφή, ρίχνεις το βουτυρόγαλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε χαμηλή ένταση, ενώνεις με τα υλικά του μπολ και δημιουργείς τη βάση για τα μπισκότα σου.
- Με ένα κουτάλι της σούπας, σχηματίζεις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί 24 μπισκότα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς το τυρί κρέμα σε υψηλή ένταση για 1 λεπτό. Μόλις αποκτήσει κρεμώδη υφή, προσθέτεις το βούτυρο, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάς σε μέτρια ένταση μέχρι το μείγμα σου να ομογεμοποιηθεί.
- Απλώνεις το μείγμα με το τυρί κρέμα στη βάση ενός μπισκότου, καπακώνεις προσεκτικά με ένα ακόμη και επαναλαμβάνεις μέχρι να σχηματιστούν 12 γεμιστά μπισκότα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ