Η γαλλική κουζίνα και κουλτούρα εμπνέει εδώ και λίγες ημέρες τον Ακη Πετρετζίκη, που ταξίδεψε με φίλους του στο Παρίσι. Ο σεφ, εκτός από τις βόλτες με τους φίλους του που συνεχίζει να απολαμβάνει, δοκιμάζει και χαρακτηριστικές γαλλικές συνταγές που τον ενθουσιάζουν.
Σήμερα ο πρώτος Έλληνας Master Chef, μοιράστηκε την ιστορία ενός γαλλικού γλυκού η γεύση του οποίου, τον συνεπήρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Aνάποδο προφιτερόλ ή αλλιώς Paris Brest! Το γλυκό αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1910 για να τιμήσουν τον αγώνα ποδηλάτου Παρίσι – Brest – Παρίσι ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1891. Το κυκλικό του σχήμα, συμβολίζει τον τροχό ενός ποδηλάτου! Έγινε διάσημο στους ποδηλάτες κυρίως για την υψηλή θερμιδική του αξία και πλέον το βρίσκουμε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της Γαλλίας!” έγραψε ενθουσιασμένος ο Άκης Πετρετζίκης. Στην συνέχεια μοιράστηκε στιγμιότυπο από μία ακόμα βόλτα στους δρόμους του Παρισιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως βλέπεις ο Παριζιάνικος αέρας επηρέασε και το στυλ του σεφ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ