Η πιο νόστιμη και εύκολη τούρτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. άγλυκο κακάο
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. σπορέλαιο
- 2 αυγά
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. νερό που βράζει
- 1 συσκευασία έτοιμο σοκολατένιο frosting
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175º C και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά με διάμετρο 22 cm.
- Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τον εσπρέσο.
- Σε διαφορετικό μπωλ ανακάτεψε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά και τη βανίλια.
- Πρόσθεσε τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
- Πρόσθεσε το βραστό νερό και συνέχισε το ανακάτεμα σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμη.
- Χώρισε τη ζύμη στα δύο ταψάκια και ψήσε για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από τα cake.
- Άφησέ τα στο ταψί να “σταθούν” για 10 λεπτά και μετά σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- “Συναρμολόγησε” το γλυκό, βάζοντας frosting ανάμεσα στα δύο cake, αλλά και εξωτερικά.
Tip
Μπορείς να αντικαταστήσεις το frosting με πραλίνα φουντουκιού για ακόμη πιο γεμάτη γεύση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ