Ανάποδο κέικ μήλου

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εκμεταλλεύσου τα μήλα και φτιάξε αυτό το πανεύκολο ανάποδο κέικ μήλου! Είναι η πιο εύκολη μηλόπιτα που μπορείς να φτιάξεις και ταιριάζει ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια!

Συστατικά

  • Για το κέικ
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
  • 1,5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γλυκού υγρή βανίλια
  • μισό φλιτζ. γάλα
  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σούπας κανέλα
  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες φέτες
  • Για τη σος
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτύρωσε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκατοστών.
  • Σε ένα μπολ χτύπα τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε τα αυγά και χτύπησε καλά.
  • Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε να ενωθεί καλά στο μίγμα.
  • Ρίξε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα και χτύπησε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
  • Άφησε στην άκρη.
  • Για να φτιάξεις την σος βάλε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε μέσα τη ζάχαρη και ανακάτεψε να πάρει βράση. Συνέχισε να ανακατεύεις για 30 δευτερόλεπτα.
  • Ρίξε τη σος στον πάτο της φόρμα και άπλωσέ την.
  • Βάλε τα μήλα πάνω από τη σος σε στρογγυλή διάταξη.
  • Ρίξε το μίγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και ίσιωσε ελαφρά την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
  • Ψήσε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρισέ το σε πιατέλα αναποδογυρίζοντάς το.
  • Σέρβιρε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164