Λαχταριστό κυδώνι γλυκό του κουταλιού με αρωματικά μπαχάρια και αρμπαρόριζα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 kg ώριμα κυδώνια
- 1 kg ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φύλλα αρμπαρόριζας
- χυμός από 3 λεμόνια
- 2 γαρίφαλα
- 1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τα κυδώνια με άφθονο νερό και στέγνωσέ τα καλά.
- Καθάρισε τα φρούτα από την φλούδα τους και έπειτα κόψ’ τα στην μέση, αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.
- Κόψε κάθε κυδώνι σε πολύ λεπτές φέτες και έπειτα τις φέτες σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε την ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το κάρδαμο και βράσε για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κυδώνια και άφησέ τα μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Άφησε το γλυκό να βράσει για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και μοίρασε το γλυκό σε βαζάκια που έχεις προηγουμένως αποστειρώσει.
- Μοίρασε σε κάθε βαζάκι δύο φύλλα αρμπαρόριζας και μόλις κρυώσουν κλείσε με το καπάκι και αποθήκευσε στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ