Ατομικά brownies με ρευστή σοκολάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές μπουκίτσες brownies με γέμιση από σοκολάτα γάλακτος

Συστατικά

  • λάδι για το ταψί
  • ½ φλ. βούτυρο
  • ½ φλ. σκόνη κακάο
  • ¼ φλ. ηλιέλαιο
  • 113 gr κουβερτούρα τριμμένη
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλυκού baking powder
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 24 σοκολατάκια γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.
  • Ζέστανε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.
  • Τοποθέτησε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
  • Αφαίρεσε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε την ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
  • Πρόσθεσε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα την βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Ρίξε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.
  • Μοίρασε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.
  • Πίεσε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήσε για περίπου 18 λεπτά.
  • Άφησε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρέ τα προσεκτικά για να μην σπάσουν.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164