Λαχταριστές μπουκίτσες brownies με γέμιση από σοκολάτα γάλακτος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- λάδι για το ταψί
- ½ φλ. βούτυρο
- ½ φλ. σκόνη κακάο
- ¼ φλ. ηλιέλαιο
- 113 gr κουβερτούρα τριμμένη
- ¾ φλ. ζάχαρη
- ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ. γλυκού baking powder
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 24 σοκολατάκια γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.
- Ζέστανε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.
- Τοποθέτησε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
- Αφαίρεσε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακάτεψε την ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
- Πρόσθεσε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα την βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίξε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.
- Μοίρασε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.
- Πίεσε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήσε για περίπου 18 λεπτά.
- Άφησε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρέ τα προσεκτικά για να μην σπάσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ