Λαχταριστό γλυκό με κρέμα βανίλιας, καραμέλα και μπανάνες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την κρέμα:
- 2 φλ. πλήρες γάλα
- 2/3 φλ. γάλα
- 2 1/2 κ. σούπας corn flour
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κρόκοι αυγού χτυπημένοι
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλυκό:
- 16 mini μπάρες γκοφρέτας με κοσλοκάτα
- 2 μπανάνες
- 1/3 φλ. καραμέλα γάλακτος
- 1/2 φλ σαντιγί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το γάλα, τη ζάχαρη, το corn flour και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
- Ανακάτεψε καλά το μείγμα όσο σιγοβράζει, ώστε να πήξει και να γίνει η κρέμα λεία.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε ένα φλιτζάνι από το καυτό μείγμα σιγά-σιγά στους χτυπημένους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην “κόψουν” οι κρόκοι.
- Ρίξε αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα, ανακάτεψε καλά και βράσε για άλλα δύο με τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και τη βανίλια.
- Ρίξε την κρέμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθέτησέ το σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο με κρύο νερό και πάγο, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να κρυώσει γρήγορα η κρέμα.
- Κάλυψε με πλαστική μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για έξι ώρες, ώστε να σφίξει.
- Σε τέσσερα μπολάκια σπάσε τις γκοφρέτες και από πάνω μοίρασε την κρέμα βανίλιας.
- Περίχυσε την κρέμα με την καραμέλα, μοίρασε και τις μπανάνες σε ροδέλες από πάνω και γάρνιρε με τη σαντιγί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ