Ζουμερά και γλυκά πιτάκια σφολιάτας με γέμιση ροδάκινο και μαύρη ζάχαρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ώριμα ροδάκινα σε κύβους
- 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ροδάκινα με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Κόψε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι ορθογώνια και μοίρασε το μείγμα ροδάκινου στα μισά από αυτά.
- Με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας κάλυψε τη γέμιση και ασφάλισε τη ζύμη γύρω-γύρω με ένα πιρούνι.
- Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Όσο κρυώνουν τα πιτάκια, βάλε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να πάρει χρώμα και άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στο βούτυρο τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενοποιηθούν.
- Πρίχυσε με το γλάσο τα πιτάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ