Αρωματικές τάρτες μήλου με μαύρη ζάχαρη και κάρδαμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας νωπό
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 4 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κάρδαμο
- 2 μικρά μήλα σε λεπτές φέτες
- ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Κόψε τέσσερα κυκλικά κομμάτια με διάμετρο 16 cm από το φύλλο και μετάφερέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Άλειψε με ένα πινέλο το βούτυρο στα κομμάτια σφολιάτας και πασπάλισε με μισό κουταλάκι μαύρη ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι κάρδαμο το καθένα.
- Τοποθέτησε τρεις λεπτές φέτες μήλου πάνω σε κάθε τάρτα, με τις φέτες να αλληλοκαλύπτονται ελαφρώς για να χωρέσουν.
- Πίεσε τα μήλα πάνω στην ζύμη και πασπάλισέ τα με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 18 λεπτά, μέχρι τα μήλα να καραμελώσουν και η σφολιάτα να πάρει χρώμα.
- Άφησε τις τάρτες να κρυώσουν για 10 λεπτά και τέλος πασπάλισέ τες με την άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ