Αχλάδι στο φούρνο με σιρόπι πορτοκαλιού και μαύρης ζάχαρης

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα εύκολο γλυκό χωρίς ίχνος αυγού, γάλακτος ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χαλάσει τη νηστεία σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δυο καλά και νόστιμα αχλάδια. Έχει μόλις 148 θερμίδες.

Συστατικά

  • 2 κ.σ καρύδια τριμμένα χοντρά
  • 2 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ και 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • Κανέλλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/4 του φλιτζανιού κομμένους αποξηραμένους χουρμάδες
  • 2 κ.σ σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στου 250°C
  • Άπλωσε τα καρύδια σε μια λαδόκολλα και καβούρδισέ τα στο φούρνο για 3-4 λεπτά
  • Σε ένα μικρό τηγάνι βάλε το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να κάνει τις πρώτες μικρές φουσκάλες. Άφησε για 2 ακόμη λεπτά, ανακτεύοντας με σίρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα
  • Πρόσθεσε τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα καρύδια και κατέβασε από τη φωτιά
  • Βάλε τα Αχλάδια κομμένα στη μέση με την φλούδα προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψάκι και κάνε μερικές τρύπες στη σάρκα τους με ένα πηρούνι.
  • Ράντισε με το σιρόπι, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας για το σερβίρισμα
  • Ψήσε τα αχλάδια για 15 λεπτά στο φούρνο
  • Σέρβιρε με το σιρόπι που έχει μείνει

Tip

Μπορείς να τα στήσεις σαν "ολόκληρο" αχλάδι στο πιάτο σου

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164