Tα ώριμα αχλάδια σου βουτούν σε κόκκινο κρασί και γίνονται… ποσέ! Πριν αναγκαστείς να τα πετάξεις, ετοίμασε ένα ντελικάτο επιδόρπιο με εξαιρετικά αρώματα από κρασί, γλυκάνισο και αχλάδι!
Θερμίδες 190
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μπουκάλι (750ml) κόκκινο κρασί. Τύπου Σιράχ είναι το ιδανικό
- 2 φλίτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αστεροειδείς γλυκάνισσους
- 8 μέτρια αχλάδια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το κρασί, το νερό και τη ζάχαρη μαζί με τους αστεροειδείς γλυκάνισους, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη
- Στο μεταξύ ετοίμασε τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και κόβοντας κάθετα το κάτω μέρος με ένα μαχαίρι, ώστε να στέκονται όρθια
- Βάλε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα όρθια, ανέβασε τη φωτιά να αρχίσει ο βρασμός. Σκέπασε και χαμήλωσε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά
- Τα αχλάφια πρέπει να έχουν πάρει χρώμα από το κρασί, να μαλακώσουν, αλλά να κρατούν το σχήμα τους
- Βγάλε τα αχλάδια σε μια πιατέλα και αφαίρεσε από το σιρόπι τους γλυκάνισους. Συνέχισε το βράσιμο σε υψηλή φωτιά για 20 λεπτά να μειωθεί το σιρόπι και να δέσει
- Φύλαξε στο ψυγείο ξεχωριστά το σιρόπι από τα αχλάδια. Μπορείς να τα έχεις εκεί εώς και 3 μέρες
- Σέρβιρε περιχύνοντας κάθε αχλάδι ξεχωριστά με το σιρόπι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ