Banana Pops

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φαντάσου απλά τη μπανάνα σου να είναι μελωμένη και παγωμένη, καλυμμένη με απολαυστική σοκολάτα αρωματισμένη με ρούμι και καυτερό πιπέρι. Το γλυκό σου σε… ξυλάκι
170 Θερμίδες

Συστατικά

  • 4 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • Διάφορα χρωματιστά διακοσμητικά καραμελάκια
  • 180 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (60-70% κακάο) σπασμένη σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε στη μέση διαγώνια. Στερέωσε κάθε κομμάτι σε ένα ξυλάκι παγωτού. Βάλε σε δίσκο, σκέπασε με μεμβράνη και άφησε στην κατάψυξη να παγώσουν
  • Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε το ρούμι και το πιπέρι καγιέν. Γύρισε τη ζεστή σοκολάτα σε ψηλό και στενό ποτήρι (που να χωράει όμως τη μπανάνα)
  • Πάρε μία, μία της μπανάνες και βύθισε στη σοκολάτα να καλυφθούν. Πασπάλισε με τα καραμελάκια όσο η σοκολάτα είναι ακόμη υγρή. Μην ξεχνάς πως θα παγώσει γρήγορα, αφού η μπανάνα σου είναι παγωμένη
  • Σέρβιρε αμέσως

Tip

Μπορείς να τυλίξεις κάθε μπανάνα με χαρτί και να την αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για δυο βδομάδες

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164