Αγαπάς τα brownies που λιώνουν στο στόμα; Που να δοκιμάσεις το γεμιστό brownie με κρέμα καραμέλας! Πραγματική κόλαση… Η φωτογραφία τους στο Pinterest μας έκανε να “ξεροσταλιάζουμε” μπροστά στην οθόνη και να ψάξουμε να βρούμε τη συνταγή! Η Naomi μας έλυσε κάθε απορία για τη συνταγή στο blog της και έτσι σου δίνουμε την απολαυστική συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα brownies: 360 γρ. κουβερτούρα σπασμένη
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γ. baking powder
- Για την Γέμιση: 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 του φλιτζανιού σος καραμέλας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε περίπου 200 γρ. από τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και λιώσε σε μπεν μαρί να μαλακώσει και άφησε στην άκρη
- Βάλε τα αυγά τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χρύπησε στο μίξερ για 15 λεπτά να γίνει κρεμώδες
- Πρόσθεσε στη συνέχεια το αλεύρι, το baking powder και τη λιωμένη σοκολάτα και τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας. Άφησε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά
- Στρώσε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και μοίρασε την ζύμη σε στρογγυλά μπισκοτάκια 2 κ.σ. περίπου
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά ώσπου να αφρατέψει και να σπάσει στην επιφάνεια κάθε μπισκοτάκι. Μην τα ξεχάσεις και στεγνώσουν εσωτερικά
- Άφησε σε σχαρούλα να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσεις
- Για την κρέμα καραμέλας βάλε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτύπησε να αφρατέψει. Πρόσθεσε τη ζάχαρη με το αλάτι και συνέχισε το χτύπημα
- Στη συνέχεια ανάμειξε και την καραμέλα μέχρι να γίνουν ένα σώμα, μια κρέμα
- Γέμισε τα μπισκοτάκια σου με 2 κ.γ. κρέμα καραμέλας και σκέπασε να κάνεις σάντουιτς
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ