Λαχταριστά brownies “φορτωμένα” με αμύγδαλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 115 gr άγλυκη σοκολάτα
- 3/4 φλ. ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλ. άγλυκο κακάο
- 2 κ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 140 gr πάστα αμυγδάλου
- 4 μεγάλα αυγά
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. σοκολατένια γκοφρέτα
- ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήσε τα αμύγδαλα για περίπου 10 λεπτά και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα τεμχίσεις σε μικρά κομμάτια.
- Σε μπεν μαρί λιώσε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το κακάο μέχρι να γίνει λείο και πρόσθεσε ένα κουταλάκι εσπρέσο και τη βανίλια.
- Ανέβασε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς και λάδωσε καλά ένα ταψί με αντικολλητικό ταψί.
- Άνοιξε την αμυγδαλόπαστα σε ένα λεπτό φύλλο.
- Στο μίξερ χτύπα τα αυγά με το αλάτι για πέντε λεπτά και πρόσθεσε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το μείγμα σοκολάτας και μετά το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.
- Άπλωσε τη μισή ζύμη στο ταψί, σκέπασε με το φύλλο αμυγδαλόπαστας και από πάνω ρίξε και την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήσε για περίπου 25 λεπτά και αμέσως ρίξε από πάνω την τριμμένη γκοφρέτα και τα ψημένα αμύγδαλα.
- Κόψε το γλυκό σε κομμάτια και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ