Brownies με ταχίνι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμα σοκολατένια κέικ με ταχίνι

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας corn flour
  • 2 κ. σούπας κακάο
  • 170 gr κουβερτούρα
  • 3 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 4 κ. σούπας ταχίνι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ⅓ φλ. ζάχαρη
  • ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοίμασε ένα πυρίμαχο σκεύος με αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
  • Ανακάτεψε το corn flour με το κακαό σε ένα μπολ και λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας και μια κουταλιά ταχίνι.
  • Στο μίξερ χτύπ τα αυγά με τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει το μείγαμ λείο, για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα το αλάτι και τη βανίλια και έπειτα βάλε και το μείγμα σοκολάτας.
  • Ενώ το μίξερ είναι ακόμα σε λειτουργία πρόσθεσε το μείγμα του corn flour και συνέχισε το χτύπημα.
  • Ανακάτεψε το σιρόπι αγαύης και το υπόλοιπο ταχίνι σε ένα μπολ.
  • Ρίξε το μείγμα σοκολάτας στο ταψί και από πάνω ρίξε το μείγμα ταχνινιού και με μια οδοντογλυφίδα άπλωσέ το.
  • Ψήσε για 22 με 26 λεπτά και άφησε να κρυώσει πριν το κόψεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164