Πεντανόστιμα σοκολατένια κέικ με ταχίνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας corn flour
- 2 κ. σούπας κακάο
- 170 gr κουβερτούρα
- 3 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 4 κ. σούπας ταχίνι
- 2 μεγάλα αυγά
- ⅓ φλ. ζάχαρη
- ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σούπας σιρόπι αγαύης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοίμασε ένα πυρίμαχο σκεύος με αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Ανακάτεψε το corn flour με το κακαό σε ένα μπολ και λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας και μια κουταλιά ταχίνι.
- Στο μίξερ χτύπ τα αυγά με τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει το μείγαμ λείο, για τρία με τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε στο μείγμα το αλάτι και τη βανίλια και έπειτα βάλε και το μείγμα σοκολάτας.
- Ενώ το μίξερ είναι ακόμα σε λειτουργία πρόσθεσε το μείγμα του corn flour και συνέχισε το χτύπημα.
- Ανακάτεψε το σιρόπι αγαύης και το υπόλοιπο ταχίνι σε ένα μπολ.
- Ρίξε το μείγμα σοκολάτας στο ταψί και από πάνω ρίξε το μείγμα ταχνινιού και με μια οδοντογλυφίδα άπλωσέ το.
- Ψήσε για 22 με 26 λεπτά και άφησε να κρυώσει πριν το κόψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ