Μια εύκολη και γλυκιά συνταγή που αποκτάει δροσερή γεύση με τη μέντα.
Θερμίδες: 264/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το cake:
- 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. ζάχαρη
- 1/2φλ. υποκατάστατο αυγού σε σκόνη
- 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
- 2κ. σούπας νερό
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά χτυπημένα
- 450γρ. σιρόπι σοκολάτας
- Μαγειρικό σπρέι
- Για την κρέμα μέντας:
- 2φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
- 2κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα μέντας
- 2 σταγόνες πράσινο χρώμα μαγειρικής
- Για το γλάσο:
- 3/4φλ. σταγόνες κουβερτούρας
- 3κ. σούπας μαργαρίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Για το cake:
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για το cake, εκτός από το μαγειρικό σπρέι.
- Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 33 x 22 εκατοστά και ψέκασε μέσα το μαγειρικό σπρέι.
- Ρίξε το μείγμα για το cake και ψήσε το για 23 λεπτά περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο αφαίρεσέ το από το ταψί και άφησέ το να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
- Για την κρέμα μέντας:
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
- Άπλωσε την κρέμα πάνω από το cake που έχει κρυώσει ήδη.
- Για το γλάσο:
- Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Άφησέ το να κρυώσει για 2 λεπτά κι έπειτα άπλωσέ το πάνω από την κρέμα μέντας.
- Κόψε το γλυκό σε 20 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ