Λέγονται cannoli και είναι νόστιμες φλογέρες με γέμιση τυρένιας κρέμας από ρικότα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.σ. εσπρέσο φρεσκοκομμένο
- 30 γρ. βούτυρο μαλακό
- 25 γρ. ζάχαρη
- 60 ml λευκό κρασί
- 1 αυγό
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Κρυσταλλική ζάχαρη για το σερβίρισμα
- Για τη γέμιση: 600 γρ. τυρί ρικότα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 50 γρ. φρουί γλασέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε πρώτα τη γέμιση. Βάλε το τυρί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε ζωηρά για να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα
- Πρόσθεσε και τα δάκρυα σοκολάτας, μαζί με τα φρουί γλασε σε πολύ μικρά κομματάκια και άφησε στην άκρη
- Για τη ζύμη βάλε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο ακι τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακάτεψε πολύ καλά
- Πρόσθεσε σταδιακά το κρασί και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ετοιμάσεις μια ομοιόμορφη ζύμη
- Κάνε όλη τη ζύμη μια μπαλίτσα και άφησε στην άκρη να ξεκουραστεί για μια ώρα
- Αλεύρωσε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο 3 περίπου χιλιοστών
- Κόψε με κουπάτ ή στοργγυλό μπολάκι σε στρογγυλά κομματια και φτιάξε ένα μικρό κύλινδρο, κλείνοντας καλά τις δύο άκρες και αλείφοντάς τες με το αυγό χτυπημένο (ίσως χρειαστεί στο αυγό να βάλεις και ελάχιστο νερό). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό καλούπι για να διατηρήσει το σχήμα της
- Ζέστανε το ελαιόλαδο και βάλε τα χωνάκια σου να ψηθούν και να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα
- Στράγγιξε σε απορροφητικό χαρτί, αφαίρεσε το καλούπι και άσε τα cannoli να κρυώσουν
- Γέμισε τα cannoli με το τυρί κρέμα ράντισε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και σέρβιρε
Tip
Υπάρχουν ειδικά "καλούπια" που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και θα διατηρήσουν το σχήμα του cannoli όσο ψήνεται στο λάδι! Αναζήτησέ τα σε ειδικά καταστήματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ