Απόλαυσέ το σαν πρωινό μαζί με τον καφέ σου ή όταν θέλεις να φας κάτι γλυκό.
Θερμίδες: 277/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το cake:
- 150γρ. φαρίνα
- 100γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 50γρ. σταφίδες
- 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 4κ. σούπας κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ
- 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 μεγάλα αυγά
- 100ml ηλιέλαιο, συν λίγο ακόμα για το ταψί
- 3κ. σούπας γάλα
- 300γρ. καρότα τριμμένα
- Για το frosting:
- 150γρ. τυρί κρέμα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το cake:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα τσέκρι 20εκ. πρόσθεσε μια λαδόκολλα και άλειψε λίγο ηλιέλαιο.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη φαρίνα, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και τη σόδα και κάνε μια λακκούβα στη μέση.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το ηλιέλαιο και το γάλα και ρίξε μέσα τα καρότα.
- Ρίξε αυτό το μείγμα που έφτιαξες, μέσα στη λακκούβα στο άλλο μπολ και ανακάτεψε σιγά – σιγά.
- Ρίξε το κέικ μέσα στο ταψί και ψήσε για μια ώρα περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο, άφησέ το να κρυώσει λίγο και μετέφερέ το σε μια πατιέλα.
- Για το frosting:
- Ανακάτεψε το τυρί με το ξύσμα και άπλωσέ το πάνω από το κέικ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ