Carrot Cake με μπαχαρικά

2 ώρες 30΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα λαχταριστό κέικ καρότου με άρωμα κάρδαμου και κανέλας, ιδανικό για απογεματινό ή για να καλέσεις φίλους για καφέ!

Συστατικά

  • ¼ φλιτζ. ηλιέλαιο, +λίγο ακόμη για άλειμμα
  • 1 φλιτζ. ακριβώς αλεύρι για όλες τις χρήσεις, +λίγο ακόμη για το ταψί
  • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • μισό κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο
  • μια πρέζα κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 φλιτζ. τριμμένο καρότο
  • μισό φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • άχνη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Άλειψε ένα στρογγυλό ταψί των 20 εκατοστών με λάδι.
  • Στρώσε στον πάτο του αντικολλητικό χαρτί, άλειψέ το και αυτό με λάδι και πασπάλισε με αλεύρι.
  • Κούνησε το ταψί να πάει παντού το αλεύρι και αφαίρεσε όσο περισσεύει χτυπώντας το ταψί.
  • Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το κάρδαμο, την κανέλα και το αλάτι και άφησε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπα τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το λάδι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
  • Ρίξε σιγά σιγά το υγρό μίγμα μέσα στο αλεύρι και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε το καρότο και τις σταφίδες.
  • Ρίξε τη ζύμη στο ταψί.
  • Ψήσε περίπου 40 με 45 λεπτά, χωρίς να ανοίξεις το φούρνο στην αρχή.
  • Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το 15 λεπτά.
  • Κατόπιν, αναποδογύρισε το κέικ σε πιατέλα.
  • Βγάλε το χαρτί και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
  • Πασπάλισε με άχνη ή με γλάσο ζάχαρης.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164