Το αγαπημένο κοκτέιλ Μαργαρίτα γίνεται τσιζκέικ χωρίς αλάτι βέβαια ή τεκίλα αλλά με έντονο άρωμα λάιμ! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 7 κ.σούπας μαργαρίνη
- 5 λάιμ
- 1 πορτοκάλι
- 230 γραμμ. μπισκότα βανίλιας
- 4 συσκευασίες τυρί κρέμα
- 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 ml ξινή κρέμα
- 1/4 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι ή λικέρ πορτοκάλι
- φέτες πορτοκαλιού και λάιμ για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τύλιξε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο μια κουμπωτή στρογγυλή φόρμα για cheesecake (για να μην τρέξει το υλικό σου).
- Βάλε το βούτυρο μέσα στο φούρνο σε μπολ όσο αυτός ζεσταίνεται για να λιώσει.
- Από τα λάιμ σου πάρε 1 κ.σούπας ξύσμα και 2 κ.γλυκού λεπτά κομματάκια φλούδας.
- Στύψε τα και κράτα μισό φλιτζάνι χυμό.
- Από τα πορτοκάλια πάρε μισή κουταλιά φλούδα.
- Χτύπα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σχεδόν σκόνη μαζί με τις φλούδες του λάιμ
- Βάλε τα μπισκότα μέσα στο βούτυρο και μετά στη φόρμα και πλάσε με τα χέρια σου για να κάνεις τη βάση του cheesecake.
- Ψήσε για 15 λεπτά και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
- Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα να γίνει λείο και ρίξε λίγη λίγη τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Μείωσε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ρίξε ένα ένα τα αυγά, την ξινή κρέμα, το λικέρ (ή το χυμό), τη φλούδα του πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ και την υπόλοιπη φλούδα του λάιμ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Ρίξε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και ψήσε για 45 λεπτά.
- Μόλις γίνει η κρέμα σβήσε το φούρνο και άφησε το τσιζκέικ μέσα στο φούρνο για μία ώρα να κρυώσει σιγά σιγά.
- Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει τελείως.
- Σκέπασε το με μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Πριν σερβίρεις ξεκούμπωσε προσεκτικά τη φόρμα και άφησε το τσιζκέικ μισή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε με πολύ λεπτές φετούλες λάιμ και πορτοκαλιού.
Tip
Αντί για λάιμ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινα λεμονάκια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ