Cheesecake βανίλιας με γλυκό του κουταλιού κεράσι

105 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή, έρχεται στο πιάτο μας στην πιο light εκδοχή του.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη κρούστα:
  • 3/4φλ. τριμμένα μπισκότα digestive
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
  • 2κ. γλυκού νερό
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για τη γέμιση:
  • 460γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 230γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κλωναράκι βανίλια, τους σπόρους
  • Για την επικάλυψη:
  • 16κ. σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Πρόσθεσε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με ένα πιρούνι.
  • Πρόσθεσε και το νερό και ανακάτεψέ τα ξανά με το πιρούνι.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 22 εκατοστών και πίεσέ το στον πάτο, αφού πρώτα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
  • Ψήσε το για 5 λεπτά κι έπειτα άφησέ το να κρυώσει.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C.
  • Πρόσθεσε το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ και χτύπησέ το σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ και άφησε τα υλικά να ανακατευτούν σε υψηλή ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και χτύπησε καλά τα υλικά.
  • Ρίξε μέσα ένα – ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το εκχύλισμα και τους σπόρους βανίλιας και συνέχισε να χτυπάς.
  • Ρίξε την κρέμα πάνω από την κρούστα και ψήσε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί, άφησέ το να πάρει θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα βάλε το ταψί στο ψυγείο.
  • Κόψε 16 κομμάτια και όταν σερβίρεις πρόσθεσε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας γύκό του κουταλιού.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164