Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή, έρχεται στο πιάτο μας στην πιο light εκδοχή του.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη κρούστα:
- 3/4φλ. τριμμένα μπισκότα digestive
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 2κ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
- 2κ. γλυκού νερό
- Μαγειρικό σπρέι
- Για τη γέμιση:
- 460γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 1φλ. ζάχαρη
- 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 230γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 4 μεγάλα αυγά
- 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κλωναράκι βανίλια, τους σπόρους
- Για την επικάλυψη:
- 16κ. σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Πρόσθεσε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα με ένα πιρούνι.
- Πρόσθεσε και το νερό και ανακάτεψέ τα ξανά με το πιρούνι.
- Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 22 εκατοστών και πίεσέ το στον πάτο, αφού πρώτα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
- Ψήσε το για 5 λεπτά κι έπειτα άφησέ το να κρυώσει.
- Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C.
- Πρόσθεσε το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ και χτύπησέ το σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
- Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ και άφησε τα υλικά να ανακατευτούν σε υψηλή ταχύτητα.
- Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και χτύπησε καλά τα υλικά.
- Ρίξε μέσα ένα – ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα και τους σπόρους βανίλιας και συνέχισε να χτυπάς.
- Ρίξε την κρέμα πάνω από την κρούστα και ψήσε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, άφησέ το να πάρει θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα βάλε το ταψί στο ψυγείο.
- Κόψε 16 κομμάτια και όταν σερβίρεις πρόσθεσε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας γύκό του κουταλιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ