Cherry Gelato

5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

To gelato είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού και εδώ σου έχουμε με κερασένια γεύση!

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. κατεψυγμένα μαύρα κεράσια χωρίς κουκούτσι, ξεπαγωμένα (ή αντίστοιχα φρέσκα)
  • 2 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 κρόκους
  • 2 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. γάλα καρύδας ή γάλα αγελάδας
  • 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • μισό κουτ.γλυκού αλάτι
  • 2/3 φλιτζ. ξασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι βάλε τα κεράσια και το ξύσμα και χτύπα να γίνουν έλα λείο μίγμα.
  • Πέρασε το μίγμα μέσα από τουλπάνι και κράτησε 1,5 φλιτζάνι από το υγρό του κερασιού.
  • Σε ένα μπολ χτύπα τη ζάχαρη με τους κρόκους με μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε το γάλα, το γάλα καρύδας, την κρέμα και το αλάτι. Ζέστανε μέχρι να αρχίσει να βράζει και βγάλε από τη φωτιά. Άφησέ το να σταθεί 2 λεπτά.
  • Ρίξε πολύ σιγά 1 φλιτζάνι από το καυτό γάλα μέσα στους κρόκους και ανακάτεψε.
  • Ανακατεύοντας ρίξε το μίγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα λίγο-λίγο.
  • Βάλε στη φωτιά και ανακάτεψε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα (όταν βουτάς το κουτάλι να μένει στο πίσω μέρος του). Πρόσεξε να μην αφήσεις να βράσει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες.
  • Βάλε την κατσαρόλα σε ένα μπολ που έχεις γεμίσει με παγωμένο νερό και ανακάτεψε την κρέμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το υγρό των κερασιών και την κρέμα και ανακάτεψε να πάρει χρώμα η κρέμα. Εάν θέλεις μπορείς να ρίξεις και 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα.
  • Πρόσθεσε τα αμύγδαλα (αν θέλεις).
  • Με πλαστική μεμβράνη σκέπασε την επιφάνεια της κρέμας (να ακουμπάει η μεμβράνη την κρέμα) και βάλε την στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
  • Κατόπιν βάλε την κρέμα σε δοχείο παγωτού και βάλε στην κατάψυξη.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164