Είναι ο λεγόμενος λουκουμάς που θα βρεις στον φούρνο της γειτονίας σου. Ετοίμασέ το μόνη σου και γέμισε την κουζίνα μυρωδιές κανέλας και ζάχαρης. Αν η σάλτσα τυριού σου φαίνεται πολύ βαριά, μπορείς να κρατήσεις κάποια κομμάτια για να τα απολαύσεις σκέτα με τον καφέ σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ζύμη: 600 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
- 220 γρ. χλιαρό γάλα
- 70 γρ. μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- Γέμιση: 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3-4 κ.σ. κανέλα
- 70 γρ. μαργαρίνη
- Σάλτσα τυριού:110 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. τυρί κρέμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί, Φρόντισε να μην κάψει το γάλα και χαλάσει η μαγιά
- Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά
- Πρόσθεσε τη μαγια και ζύμωσε καλά για να γίνει μια ζύμη. Άφησέ τη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 με 1 1/2 ώρα
- Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, ζύμωσέ τη άλλη μια φορά και άνοιξε σε ορθογώνια φύλλα
- Άλειψε τα φύλλα με μαργαρίνη (ελαφρά πιο μαλακή, όχι από το ψυγείο) και πασπάλισε με τη ζάχαρη και την κανέλα ανακατεμένες
- Τύλιξε το φύλλο προσεκτικά τα φύλλα σε ρολό από την πιο φαρδιά λευρά και κόψε σε κομμάτια
- Στρώσε μια λαδόκολλα σε ταψί και άπλωσε τα ρολάκια αφήνοντάς απόσταση από το ένα στο άλλο για να φουσκώσουν. Άφησε άλλα 30 λεπτά
- Ψήσε σε προθερμασμένο στους 200oC για 20 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα
- Όσο ψήνονται φτιάξε τη σος τυριού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί
- Αφού ψηθούν άλειψέ τα με τη σάλτσα και άφησε λίγο να κρυώσουν
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ