Γάλα, αυγά, αλεύρι και κανέλα σε ένα υπέροχο ρολάκι κανέλας που θα σε κάνει να ξυπνήσεις με υπέροχη μυρωδιά το πρωί.
Θερμίδες 280
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 150ml γάλα
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ – 1 κ.γ. κανέλα
- 120 γρ. σταφίδες
- 55 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο
- 2 κ.σ. βραστό νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρι, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ
- Χτύπησε σε άλλο μπολ το βούτυρο, τους κρόκους και τη μισή ποσότητα του γάλακτος
- Πρόσθεσε τώρα στα αυγά σου τα στερεά υλικά να πάρεις μια λεία ζύμη.
- Πρόσθεσε και το υπόλοιπο γάλα αν χρειαστεί. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
- Στο μεταξύ ατοίμασε τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί. Παράλληλα προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και βουτύρωσε ένα ταψάκι
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, άνοιξε με αυτή φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπάλισε με τη γέμιση και τύλιξε το φύλλο. Κόψε σε φετούλες και άπλωσε στο ταψάκι
- Άλειψε από πάνω με λίγο γάλα και ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Άφησε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά
- Ετοίμασε τώρα το γλάσο, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια συμπλήρωσε το νερό και τη βανίλια και χτύπησε να γίνει αφράτο
- Συνέχισε να προσθέτεςι νερό, σταγόνα, σταγόνα ώσπου το γλάσο να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού
- Ρίξε το γλάσο πάνω από τα χλιαρά ρολάκια και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ