Μια βελούδινη κρέμα με άρωμα και γεύση από βερίκοκα… Το Clafoutis ξεκινά να ψήνεται στο μάτι και τελειώνει στο φούρνο! Υπέροχο και πολύ γρήγορο γλυκάκι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κονέρβα βερίκοκα σε σιρόπι
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Παράλληλα λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις
- Στράγγιξε το βερίκοκο, κρατώντας το σιρόπι. Υπολόγισε πως πρέπει να έχεις 6 με 8 μισά από βερίκοκο και 1/2 φλιτζάνι σιρόπι
- Ανάμειξε το σιρόπι με το αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε και τα αυγά, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο
- Συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια μαλακή ζύμη και γύρισε σε ένα βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, αφού ρίξει το υπόλοιπο βούτυρο
- Άπλωσε από πάνω στα κομμάτια το βερίκοκο
- Ζέστανε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετάφερε το σκεύος στο φούρνο, ψήνοντας για 20 λεπτά
- Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη. Άφησε να κρυώσει και να είναι χλιαρό και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ