Μια βελούδινη κρέμα με άρωμα και γεύση από βερίκοκα… Το Clafoutis ξεκινά να ψήνεται στο μάτι και τελειώνει στο φούρνο! Υπέροχο και πολύ γρήγορο γλυκάκι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κονέρβα βερίκοκα σε σιρόπι
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Παράλληλα λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις
- Στράγγιξε το βερίκοκο, κρατώντας το σιρόπι. Υπολόγισε πως πρέπει να έχεις 6 με 8 μισά από βερίκοκο και 1/2 φλιτζάνι σιρόπι
- Ανάμειξε το σιρόπι με το αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε και τα αυγά, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο
- Συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια μαλακή ζύμη και γύρισε σε ένα βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, αφού ρίξει το υπόλοιπο βούτυρο
- Άπλωσε από πάνω στα κομμάτια το βερίκοκο
- Ζέστανε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετάφερε το σκεύος στο φούρνο, ψήνοντας για 20 λεπτά
- Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη. Άφησε να κρυώσει και να είναι χλιαρό και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ