Λαχταριστά μαλακά μπισκότα με αλατισμένη καραμέλα και δύο είδη σοκολάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. αλεύρι
- 2/3 φλ. κακάο
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 10 κ. σούπας βούτυρο
- 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/4 φλ. τσιπς σοκολάτας
- 18 σοκολατάκια με γέμιση καραμέλα γάλακτος
- 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, την baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με την μαύρη και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε το αυγό και την βανίλια και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ενωθούν.
- Ρίξε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού σε εκείνο του βουτύρου μέχρι να ενοποιηθούν.
- Ανακάτεψε και τα τσιπς σοκολάτας, κάλυψε με μεμβράνη την ζύμη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, βγάλε την ζύμη από το ψυγείο και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Πλάσε μπαλάκια ζύμης παίρνοντας δύο κουταλιές κάθε φορά.
- Πίεσε το κέντρο από κάθε μπαλάκι, τοποθέτησε ένα σοκολατάκι στο άνοιγμα και πλάσε ξανά μέχρι να κλείσει.
- Ψήσε για περίπου 12 λεπτά την κάθε φουρνιά μπισκότων, πασπάλισε αμέσως με το χοντρό αλάτι και άφησέ τα να “σταθούν” για πέντε λεπτά στο ταψί.
- Μετάφερε τα ψημένα μπισκότα προσεκτικά σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν και συνέχισε με την υπόλοιπη ζύμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ